Onderhoudsadvies

Om optimaal van jouw meubelen te kunnen genieten en ze ook voor de toekomst zo mooi te behouden, is het belangrijk dat je voor het juiste onderhoud zorgt. Om het makkelijk voor je te maken hebben we een aantal tips voor het onderhoud van uiteenlopende materialen overzichtelijk bij elkaar gezet. Handig als je niet meer weet wat te doen of als je nog langer van jouw meubels wilt genieten.

Textiel

Voorkomen is beter dan genezen. Behandel daarom een gestoffeerd meubelstuk met een beschermend middel, bijvoorbeeld Textile & Leather Protector. Hierdoor krijgen vlekken op basis van olie, water of vet geen kans zich aan de vezels te hechten.

Leder

Jarenlang genieten van een mooie lederen bank is niet moeilijk. Twee à drie keer per jaar het leder behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel, houdt dit natuurproduct in topconditie. Het reguliere onderhoud beperkt zich tot het afnemen van het leder met een licht vochtige doek zonder zeep- of kalkresten.

Hout

Sommige houten meubelen zijn onbehandeld, de meeste hebben echter een olie-, was- of laklaag gekregen. Hoe de afwerking ook is, hout heeft enige bescherming nodig om het mooie karakter van dit natuurproduct te behouden. Regelmatig onderhoud met woodsealer, olie, was of polish zorgt voor een eerste beschermlaag. Met onderzetters is deze bovenlaag te beschermen tegen krassen en vlekken.

Meer informatie

Mocht je meer willen weten over het onderhoud van jouw meubelen dan kun je altijd contact met ons opnemen.