Onderhoudsadvies - Leer

Onderhoudsadvies voor leren meubels

Hoe onderhoud ik mijn leren bank?

Je wilt natuurlijk jarenlang kunnen genieten van jouw leren bank. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de levensduur van een leren meubel, denk aan onderhoud en de intensiteit van het gebruik van je leren meubel. Ondanks dat Baenks de mooiste ledersoorten, van de hoogste kwaliteit gebruikt voor haar meubelen, is onderhoud belangrijk. Wij gaan je uitleggen hoe je het beste jouw leren bank kan onderhouden en waar je rekening mee moet houden.

onderhoudsadvies leder

Hoe onderhoud je een leren bank?

Jouw bank is gemaakt van een geweldig natuurproduct, namelijk leer. Er zijn verschillende soorten leer, zoals afgedekt leder, niet afgedekt leder en olie-wax leder. Het onderhoudsadvies is afhankelijk van het soort leder.

Het wekelijkse onderhoud van jouw leren bank is eenvoudig. Neem het meubelstuk af met een zachte en schone doek. Indien nodig, stofzuig dan het meubel en gebruik het mondstuk dat voorzien is van een borstel. Als je geen mondstuk hebt met een borstel, dan kun je het mondstuk nemen wat bedoeld is voor stoffen meubelen. Pas op met het stofzuigen zonder mondstuk i.v.m. het maken van krassen/beschadigingen aan je bank.

Maandelijks kun je het meubelstuk afnemen met een schone en (licht)vochtige zeem.Tip: gebruik gedestilleerd water om de zeem vochtig te maken. 

Ons advies is om twee à drie keer per jaar het leder te behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel, dit houdt het natuurproduct in topconditie. Op de verpakking van het onderhoudsmiddel staat duidelijk hoe je het product moet toepassen op het meubel. Kijk goed welk onderhoudsmiddel je nodig hebt voor jouw meubel i.v.m. de verschillende leersoorten. Wij adviseren je graag over de beste onderhoudsmiddelen voor jouw bank.

onderhoudsadvies leder

Andere factoren die invloed hebben op de conditie van de bank hebben wij voor je opgesomd.

Oppassen met:

  1. Kleding – Kleding kan kleur afgeven en dat geldt vooral voor donkere kleding en spijkerbroeken. 
  2. Verwarming of andere warmtebronnen – Leer kan uitdrogen wanneer je meubel naast een verwarming of een andere warmtebron zet. Houd dus rekening met de positie van het meubel in jouw ruimte. 
  3. Zon of daglicht – Wanneer de bank in direct zon- en/of daglicht staat, dan kan het meubel verkleuren en/of uitdrogen. Ook hier geldt dat je rekening moet houden met de positie van de bank.
  4. Huisdieren – Huisdieren kunnen het meubel beschadigen, daarom is het advies om het huisdier niet op de bank toe te laten.   
  5. Hardnekkige en/of verkeerde onderhoudsmiddelen – Let goed op welke onderhoudsmiddelen je gebruikt voor jouw kostbare leren meubel. Wanneer je het verkeerde middel gebruikt kan dit leiden tot ongewenste schade.   

Mocht je bank erg beschadigd of vervuild zijn? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe bank? Bekijk dan onze collectie banken!

Look here!