Neon trend: van catwalk naar huiskamer

Ben jij dol op mode en volg jij de laatste trends op de voet? Dan is het jou vast opgevallen dat neonkleuren in 2023 een grote rol spelen op de catwalk. Maar wist je dat deze trend zijn weg al heeft gevonden naar het interieur? In dit artikel vertellen we je meer over de invloed van de fashion trends op het interieur en hoe je met de neon trend jouw huis met wat hulp van Baenks een trendy upgrade kunt geven.

Fashion trend 2023: neongebruik als inspiratie voor het interieur

Neonkleuren zijn dé trend van 2023 op het gebied van mode. Ook in het interieur zijn felle kleuren niet meer weg te denken. Baenks, als trendsetter met Fashionable Furniture, volgt de laatste trends altijd op de voet en speelt hier origineel op in.

Knallen maar!

Neonkleuren oftewel fluorescerende kleuren zijn extreem felle kleuren. Die opvallende tinten ontstaan doordat de pigmenten ultraviolet licht absorberen en terugkaatsten. Knallen maar dus! Door een aantal van deze opvallende neonaccenten aan je interieur toe te voegen, geef je jouw huis een unieke en trendy uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurde neon lamp met neonaccenten of een opvallend neon behang. Door deze accenten te combineren met neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs creëer je een gebalanceerd geheel.

eetkamerstoelen baenks

Baenks en de neon trend

Baenks weet als geen ander hoe belangrijk het is om de laatste trends te volgen. Door deze trends te vertalen naar meubels en accessoires, biedt het topmerk haar klanten altijd de nieuwste en meest trendy opties. Zo heeft Baenks bijvoorbeeld een mooie collectie banken die perfect passen bij de neontrend. Door een neon kussen of -plaid toe te voegen aan de bank, maak je het geheel helemaal af.

Maar niet alleen in de meubelstukken is Baenks vernieuwend en trendy. Zo zie je in de brandstores en op social media regelmatig blow-up foto's van een gezicht met neon make-up. Hiermee laat Baenks zien dat ze niet alleen meegaan met de laatste trends, maar dat ze deze in alle aspecten van hun marketing doorvoeren. Fashion is ook, je laten zien!

Neon als symbool van vernieuwing

De trend van neonkleuren is niet nieuw, maar in 2023 wel hotter dan ooit. Het woord neon betekent 'nieuw' in het Grieks, wat uitstekend past bij het idee van vernieuwing en het creëren van een nieuwe en frisse look in je interieur. Felle kleuren waren natuurlijk al in de jaren tachtig en negentig een trend, maar deze worden nu opnieuw omarmd.

Het gebruik van neonkleuren in je interieur kan een echt statement zijn. Het is gedurfd en past perfect bij mensen die houden van een trendy en eigentijdse look. Daarnaast is het absoluut een mood booster. Trek bijvoorbeeld op een sombere dag een neonkleurige trui aan en je zult zien dat je meteen vrolijk wordt. Je zult dan ook zien dat deze verkwikkende kleuren zowel in je outfit als interieur een positief effect hebben. Het kan je huis net dat beetje extra geven en een echte eyecatcher zijn.

Naast neonkleuren zijn er natuurlijk nog tal van andere trends op het gebied van interieur en design. Denk bijvoorbeeld aan de terugkeer van warme kleuren als terracotta en okergeel, maar ook aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Onthoud wel dat er meer is dan 100% de trend te volgen. Daar is ook Baenks eigenzinnig in. Het is belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen en te kiezen voor meubels en accessoires waar jij je goed bij voelt.

Neon trend: ‘very fashionable’

De neon trend is niet alleen populair op de catwalk, maar heeft absoluut zijn weg gevonden naar het interieur. Baenks heeft met ‘Fashionable Furniture’ een trendy oog voor de laatste trends en volgt deze op de voet. In de brandstores vind je diverse meubels, accessoires en decoratie-ideeën die uitstekend passen bij deze trend. Door een aantal opvallende neon accenten aan je interieur toe te voegen, creëer je een unieke en trendy uitstraling. Het gebruik van neon kleuren in je interieur kan een echte eyecatcher zijn en daarnaast een positief effect hebben op je humeur. Het is echter belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen en te kiezen voor meubels en accessoires waar jij je goed bij voelt.