Met deze luxe uitstapjes is de wereld van jou

Op de televisie zie je het vaak voorbij komen: hemelblauwe zeeën, felroze cocktails en weelderige wellness-locaties. Daardoor wordt onze reislust flink aangewakkerd, zeker wanneer het ene na het andere luxe resort aan ons voorbij komt. Maar wanneer je wil boeken is het soms moeilijk om te bedenken welke mogelijkheden je allemaal hebt. Of eigenlijk wordt kiezen je onmogelijk gemaakt doordat er zoveel mogelijkheden zijn.

Romantiek in het schilderachtige Parijs

Dat hotel in Parijs met het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren, die wil je boeken. In de stad van de liefde, rondzwerven met je favoriete persoon aan je zij. Of op een privé-boattour over de Seine, terwijl je niet alleen van elkaars aanwezigheid geniet, maar ook van al het lekkers dat Parijs te bieden heeft. Crêpes, eclairs, macarons en madeleines voor de zoetekauw. In de avond schuif je in een knus Parijs restaurantje aan voor een diner dat je smaakpapillen doet zinderen en de vlinders in je buik ook. Wandel dicht tegen elkaar aan terug naar jullie mooie hotel, in schilderachtige straatjes die Van Gogh vastlegde in Café Terrace at Night.

De mooiste stranden bezoeken op de Bahama’s

Zoek je naar een blauwe zee, misschien zelfs een plek om je partner ten huwelijk te vragen, of om het gewoon heel luxe naar je zin te hebben, dan is de ultieme plek de Bahama’s. Een zee zo blauw heb je nog nooit gezien, en je kunt er heel erg veel van zien: de waterbungalows van bijvoorbeeld Ayada bieden een oneindig lijkend uitzicht op de oceaan, terwijl je tegelijkertijd veel privacy hebt van je buren. Samen alleen op de wereld zijn, en dat eventueel juist met de hele wereld delen als je dat wil. Het is nu eenmaal onmogelijk om tijdens een super-de-luxe diner met azuurblauwe achtergrond geen mooie plaatjes te schieten.

Varen in Saint Tropez

We zijn van een vast hotel naar een bungalow op palen gegaan, maar nu is het tijd om het vasteland te verruilen voor de zilte zee. Heerlijk in de zon liggen op de touwen van een catamaran, van verse sushi genieten op een groot jacht met personeel of naar een bootfeest, want die vinden elke dag plaats in het adembenemende Saint Tropez. En ‘s avonds misschien toch een keertje aan land om in deze mooie stad aan de Côte d'Azur te genieten van het bourgondische, Franse leven.

Een lang weekend Monaco

Fan van de Formule 1? Monaco is een van de meest bijzondere races, omdat hij zich afspeelt in het epicentrum van dit toch al door coureurs overstroomde land. Ook als je in een weekend gaat dat het er raceloos en dus wat rustiger is, is Monaco de place to be. Stap in een superjacht voor een uitgebreide wellnessdag op zee of beleef een helikoptervlucht boven de stad. Je hebt het verdiend: er even helemaal uit zijn en je in de watten te laten leggen.

Skiën in Dubai

Als mensen hebben we de wereld op vrij indrukwekkende manier opgebouwd, met de enorme gebouwen en de aangelegde wateren. In Dubai beleef je de maakbare wereld, omringd door de woestijn. Deze stad heeft echter in alle hitte de optie om even een afdaling te nemen: op ski’s. Even de lange latten op in een land waar het gemiddeld 27 graden is: het is een wereld van verschil. Even een frisse neus halen, je favoriete ski-outfit weer wat actieve uurtjes laten beleven aan en daarna natuurlijk genieten van een fijne après-ski in de vorm van een smaakvol diner.

Ayurveda-wellness in Indonesië

Liever niet sporten, maar juist even helemaal tot jezelf komen? Dat doe je in het werelddeel dat wellness heeft uitgevonden: Azië. Er zijn veel luxe resorts te vinden op bijvoorbeeld Bali, maar COMO Shambhala Estate is wel van een heel hoge klasse. Een fijne ervaring waarin de volledige aandacht naar jou uitgaat en je voldoende de tijd krijgt om alles even helemaal los te laten. Die voortdurend aangespannen nekspieren hebben behoefte aan een vakantie en die geef je ze met een lang weekend wellness met de wijsheden van Ayurveda.