Deze luxe, exclusieve vakantietrips vergeet je nooit meer

Na een periode hard werken ben je toe aan een vakantie. Eentje waarbij je in de watten wordt gelegd, je je ogen goed de kost kunt geven qua omgeving en waardoor je even weer helemaal tot jezelf kunt komen. Nu kun je dan kiezen voor luxueuze resorts op de bekende plekken, maar denk ook eens aan deze plekken: iets minder Nederlanders, maar dezelfde glamour.

Hawaii

Voor Amerikanen is het een veelgekozen vakantiebestemming, maar in Nederland zijn we er minder mee bezig. Zonde, want dit vulkanische eiland is van alle markten thuis. Wil je witte stranden en helderblauw water? Check. Wil je wandelen tussen het lava? Ook een optie. Hawaii is altijd in beweging en dat maakt het een fijne bestemming en mix tussen ontspannen en eropuit gaan. Of je nu de drukte van Honolulu wil opzoeken of de rust van de zee. Vooral de westkust heeft fenomenale stranden om lekker een boek te lezen.

Mauritius

Heb je behoefte aan zon, turquoise zeewater en een infinity pool? Voor de mensen die wat meer ontspannen op reis gaan is Mauritius in de Indische oceaan een toplocatie. Het vulkanische eiland is bekend om zijn Bounty-stranden en vraagt om een heleboel mooie kiekjes, ultiem relaxen en voor de meer avontuurlijke mensen: een van de mooiste duik- en snorkelervaringen door de grote hoeveelheid koraal die het eiland omringt. Ook heel fijn om naar deze vakantie terug te kijken, want de foto’s zijn enorm sfeervol.

Patagonië

Veel mensen kennen ‘Patagonia’ vooral als merk, maar het is ook een van de weinige plekken op aarde waar de natuur zijn gang mag gaan. Bergtoppen met sneeuw, verwarmde zwembaden en gidsen die je wandelend meenemen op een trip die je niet snel zal vergeten. Zeker niet als je in een all-inclusieve luxelodge verblijft, waar je na je wandeltocht neerstrijkt voor een heerlijke massage, een onvergetelijk diner of gewoon heerlijk Instagram-scrollen in een warm bad.

Tahiti

Tahiti kennen veel mensen vooral van de tikibarren, maar niet veel mensen weten dat je er de meest exclusieve resorts kunt vinden in de regio. Prachtige bungalows, jachten om in te verblijven en het lekkerste eten dat je ooit hebt geproefd. Het is allemaal te vinden op Tahiti, uiteraard gecombineerd met een frisse cocktail. Liever wat meer onder de locals verblijven is ook een optie, namelijk in Rangiroa, maar verder is Tahiti vooral een weelde van ontspanning en genot. Laat even dat onbewoond eiland-gevoel binnentreden en ga even helemaal weg van het dagelijkse leventje hier.

Kenia

De mooiste vergezichten vind je in Kenia, en als je geluk hebt staan er nog wilde dieren op ook. Een privé-jeepsafari met een picknick, heerlijk naar de spa, verblijven in een lodge waarbij de giraffen ‘s morgens bij je naar binnen turen: je begeeft je even in een heel andere wereld. Een privéchef maakt met vers fruit een frisse salade, of een goede steak, voordat je er met je gids op uittrekt voor een nachtelijke safari vol spanning en geweldige fotomomenten met je mooie, nieuwe camera. Vooral Angama Mara is een locatie om in het achterhoofd te houden. Dit is een safari op de luxe manier.

Het Como-meer

Ben je meer van een ouderwetse manier van luxe vieren, dan is een trip iets dichterbij waarschijnlijk fijner. Wat dacht je van het Como-meer? Het meer is al sinds de Romeinse tijd een plek voor de rijken om te recreëren en dat is anno 2024 niet veranderd. George Clooney komt er bijvoorbeeld erg graag, in een van de huizen die een prachtig uitzicht hebben over het meer, waar je op een goede dag enorm ver overheen kunt turen. Als we een hotel mogen aanraden: Hotel Tremezzo is een absolute hotspot voor mensen die wel wat overhebben voor de ultieme glamourvakantie.