Een feest voor de zintuigen - de 5 chicste restaurants ter wereld

Als er iets is dat je extra van het leven laat genieten, dan is het wel eten. Je kunt het samen met anderen delen, het kan herinneringen omhoog brengen en alle zintuigen komen erbij kijken. Dompel je onder in een wereld van luxe, want dit zijn de vijf chicste restaurants ter wereld.

Een chic restaurant wordt gekenmerkt door meerdere dingen: er werken briljante chefs die de grenzen verleggen van hoe wij eten zien en de wachtrijen zijn vaak enorm. Je kunt van sommige van die gerechten, en vooral de verhalen erachter, genieten in de Netflix-serie Chef’s Table, maar dat is natuurlijk maar televisie. Wil je een echt bijzondere dineerervaring, dan kun je terecht bij deze restaurants.

Sublimotion - Ibiza

Op Ibiza komt de jetset samen en dat doen ze onder andere bij Sublimotion, een restaurant dat te boek staat als het duurste restaurant ter wereld. Nu komt dat onder andere omdat het een combinatie is van twee dingen on steroids: technologie en de gastronomische ervaring. Het restaurant is bovendien nog exclusiever dan veel concurrenten: het is maar vier maanden per jaar open, van juni tot september. 12 mensen zijn er welkom per diner, dat drie uur duurt. Reken als je dit restaurant bezoekt niet alleen op een geweldige reis naar Ibiza, maar een geweldige gastronomische reis met laser, virtual reality en gerechten die je nooit meer vergeet.

Masa - New York

Masa laat je sushi ervaren zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Het restaurant heeft drie Michelin-sterren en chef Masayoshi Takayama zorgt ervoor dat gasten tot in de puntjes worden verzorgd. Vertrouwen in de chef is hierin essentieel, want dit restaurant werkt niet met een menu: je eet wat de chef voor jou prepareert. Ook in dit restaurant zijn er niet heel veel tafels beschikbaar, wat goed past bij de sushi-ervaring zoals die uit het authentieke Japan komt. Elk stukje sushi is perfect van vorm en smaak, waarbij de chef het beste uit de zee aan je presenteert.

Alchemist - Kopenhagen

In Scandinavië weten ze wat koken is. Het prestigieuze Noma komt er vandaan. Je vindt het in de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar meerdere restaurants zijn van topkwaliteit. Alchemist bijvoorbeeld, maakt van elk gerecht een waar schilderij. Het is een verhaalvertelling van topchef Rasmus Munk, waarin zowel natuur, cultuur als geschiedenis een rol spelen. Er wordt gebruikgemaakt van originele, hoge kwaliteit ingrediënten en je krijgt in één diner maximaal 50 ‘eetervaringen’ . Het is dan ook een echte avond uit: je bent hier vier tot zes uur zoet. Of zout, bitter, umami of zuur, en waarschijnlijk allemaal.

Joel Robuchon - Las Vegas

Je zou het niet verwachten in een gokstad als Las Vegas, maar een van de meest elegante restaurants is er te vinden. Joel Robuchon is vernoemd naar de inmiddels overleden chef en heeft zijn gerechten dan ook hoog in het vaandel staan. Het is voor liefhebbers van art deco een stukje hemel, het heeft een prachtige tuin en marmeren vloeren wat de hele ervaring al een upgrade geeft, maar het eten is pas echt een nieuw niveau. Het is origineel, het ziet er prachtig uit en het past helemaal in de stijl van het interieur, waarbij je kunt rekenen op een intieme ervaring met bijvoorbeeld een date.

Ultraviolet, Shanghai

Ga samen met 9 anderen op een culinaire reis in het restaurant Ultraviolet. In Shanghai is dit restaurant te vinden, al is dat misschien teveel gezegd. Het is namelijk juist niet zo goed te vinden. Ultraviolet speelt in op mysterie en de locatie van het restaurant is dan ook geheim. De gasten ontmoeten elkaar op een vooraf afgesproken locatie en worden vervolgens meegenomen naar de werkelijke locatie van het restaurant. Een beetje spannend, maar bij de Franse chef Paul Pairet ben je in goede handen. Hij serveert een 20 gangen durend sprookje dat je palet volledig op zijn kop zet.

Bon appetit!