Met deze fauteuils begeef je je elke dag in Italië

Een ijsje halen bij de gelateria in Milaan, een simpele maar heerlijke pasta eten in Rome of met de Vespa lekker toeren tussen de citroenbomen op Sicilië. Een vakantie naar Italië doe je niet met je hoofd, maar met je hart. Daarom zien we ook veel Italiaanse invloeden in Nederland. De restaurants, de auto’s en natuurlijk de luxe modehuizen: we omarmen la vita Italiana. En dat kan ook thuis door voor meubels met een Italiaans tintje te kiezen.

In dit artikel laten we je kennismaken met drie verschillende fauteuils die allemaal een vleugje Italië bieden. Karakter, smaak en finesse zijn woorden die goed bij deze fauteuils (en Italië zelf) passen. De Borgogna, Mercerie en Mazzini bieden alle drie heel veel zitcomfort, maar dat is niet alles. Het is design.

luxe relaxfauteuils

Borgognona

Borgognona is beroemd van Rome, de stad van Circus Maximus, de Trevi-fontein en natuurlijk het Colosseum. Het is de plek van prachtige kerken, van flirtende Italianen en restaurants die met lokale producten de tong strelen. De naam van fauteuil Borgognona refereert aan de drie beroemde straten in Rome die parallel aan elkaar lopen: Via Borgognona, Via Condotti en Via Frattina. Het zijn de straten die Rome Rome maken. Deze echte Dutch design-stoel is uitgevoerd in luxe Polo-leder en Cosmo-stof, waar je heerlijk in kunt ontspannen. Bijvoorbeeld met het koffietafelboek Capri Dolce Vita, om even heerlijk weg te dromen.

Mazzini

We blijven even in Rome voor de Mazzini, een fauteuil die refereert aan de Ponte Giuseppe Mazzini, een brug over de rivier Tiber die de wijken Regola en Trastevere met elkaar verbindt. Verbinding biedt de Mazzini-fauteuil ook: het is namelijk echt een relaxstoel, die volledig wordt uitgevoerd in luxe leer: ook iets wat we zo waarderen aan Italië. Deze relaxfauteuil komt in de kleur die je wenst, met stevige, zwarte metalen 5-teenspoot.

Mercerie

De Mercerie-fauteuil neemt ons mee naar Venetië, de stad van gondels, maskers en het mooiste glas. Mercerie is een belangrijke straat in deze waterstad, want deze straten verbinden de Rialtobrug met het beroemde Piazza San Marco. De Mercerie-fauteuil brengt een beetje Venetië in huis, zonder dat je bang hoeft te zijn voor natte voeten. Een ideale stoel voor mensen die liever voor volledig stof gaan dan leder. Deze relaxfauteuil is namelijk uitgevoerd in de stof Cosmo, met daarbij de zwarte 5-teenspoot voor stevigheid en hoogte. De zachte stof maakt het een stoel om heerlijk bij weg te dromen over grachtenstad.

Even helemaal tot rust komen in je eigen huis, bij de gedachte aan Italië, dat kan met deze drie gewilde stoelen. Ze zijn tijdloos, passen in menig interieur thuis en dankzij de aanpasbaarheid in materiaal en kleur kun je de stoelen volledig aanpassen naar jouw smaak en interieur.